SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Forte Rose nudi aktivnosti vezane za kulturu, ljubitelje prirode i sporta; okruženi najpoznatijim mjestima u Crnoj Gori - Plavom Špiljom, Mamulom, podmorničkim tunelima iz II Svjetskog rata, brodskim olupinama, prirodnim okruženjem Luštice i skrivenih plaža.
Forte Rose nudi aktivnosti vezane za kulturu, ljubitelje prirode i sporta; okruženi najpoznatijim mjestima u Crnoj Gori - Plavom Špiljom, Mamulom, podmorničkim tunelima iz II Svjetskog rata, brodskim olupinama, prirodnim okruženjem Luštice i skrivenih plaža.

S vjetrom u leđa!

Jedrenje

Ako nikada do sada nijeste jedrili, ovog ljeta se sa Forte Rosa otisnite na pučinu. Forte Rose imaju svoj jedrenjak Jeanneau 45 koji je dostupan gostima. I svoje katamarane. A tu duvaju i neki divni vjetrovi. Za one koji bi da se s vjetrom u jedrima otisnu po Jadranu domaćin je spremio jedrilice za filmski doživljaj. A do Forte Rosa možete doći i vodenim putem. Svoje plovilo možete vezati u pristaništu Forte Rosa koje prima brodove do 30 metara dužine. Za sve ljubitelje jedrenja kompleks nudi i desetak sigurnih vezova (muringa) za glisere, jedrilice i jahte.

Cijena na upit

Ako ne znaš nauči kod nas!

Ronjenje

U posljednjih nekoliko godina ronjenje u Crnoj Gori je u punom razvoju. Jadransko more je raj za ronioce. Duž crnogorske obale možete izabrati ronjenje u pećinama, olupine, grebene ili učestvovati u podvodnom ronilačkom safariju.

Cijena na upit.

Saznajte više o našoj ponudi Ronjenja

Ribolov s barke ili pod vodom?

Ribolov

Odavno želite da se isprobate u ribolovu? A ako hoćete da lovite, domaćini će vam rado ponuditi druženje sa ribarima sa Rosa, pa uživajte sa njima u moru i na pučini! Možda bi da se oprobate u podvodnom ribolovu – ovdje imate mogućnost za sve!

boat-tours

Istražite zaliv!

Izleti brodom

Plava Spilja je jedna od najatraktivnijih u nizu pećina koje se nalaze na poluostrvu Luštica, smeštena izmedju uvale Zlatna luka i Rta Mokra gora. Svoj naziv je dobila po neobično plavoj boji koja nastaje tokom vedrih dana, refleksijom sunčevih zraka koji se odbijaju od njenu površinu. Poseta ovoj pećini obavezan je deo programa izletničkih tura kroz Bokokotorski zaliv, a u nju se može ući običnom barkom ili manjim brodićima. Osim Plave Spilje na ulazu u Boku Kotorsku, između Rta Oštro i Luštice, nalazi se jos jedan prirodni dragulj na sred mora,vojno-strateški ključna karika odbrane, istorijski ostrvo “ponosa i tuge” – Lastavica. 1853. godine Austro-Ugarska je na ostrvu Lastavica sagradila tvrđavu Mamula, koja je sa tvrđavom Arzom i tvrđavom Prevlaka, imala namjenu da onemogući ulazak Francuza u zaliv. Lazar Mamula, austrougarski general, baron, zaslužan je za izgradnju tvđave koja nosi njegovo ime, arhitektonski najljepše tvrđave na Jadranu, koja je u vojnom graditeljstvu spada u svjetska remek djela. Zanimljivo je da tvrđava Mamula nikada nije napadnuta, već je u toku oba svjetska rata služila kao zatvor poznat po imenu “Kampo Mamula”.

Saznajte više o našoj ponudi Izleta brodom

to-topto-top