SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Izleti brodom

Izlet brodom po Bokokotorskom zalivu - posjeta Perastu

Obilazak ostrva Sv. Djordje i Gospe od Škrpjela. Gospa od Škrpjela je ostrvo koje je nastalo kao rezultata vjekovnog preplitanja legende i tradicije. Ostrvo je vještačko, i po predanju napravljeno je kamenom koji su pomorci donosili iz inostranstva. Na njemu je crkva koja sadrži veliki broj umjetničkih djela. Ostrvo pored Gospe od Škrpjela se naziva Sv Djordje i na njemu se nalazi benediktinski manastir iz 12. vijeka , a najveći dio ostrva zauzima groblje koje u kojem su sahranjeni nebrojeni stanovnici Perasta i drugih gradova Boke.

Ekskurzija gliserom (Rose-Kotor-Perast-Rose) – 6 osoba max, lunch paket, voće/voda, cijena na upit (dnevni izlet)

Tura Stari grad Kotor

Stari grad opasan je veličanstvenim bedemima, koji nastavljaju da opasuju brdo Sveti Ivan (San Đovani) u ukupnoj dužini od 4,5 kilometara, što je kuriozitet svjetskih razmjera. Debljina zidina je negdje i do 15 metara, a visina mjestimično i 20 m.Pogled na Kotor opasan fortifikacijama je jedan od povlašćenijih u životu. Bez obzira da li se u Kotoru u pohode dolazi kopnom ili morem, utisak je uvijek isti- gradova poput Kotora jednostavno nema u svijetu.

Tura Stari grad Kotor + ručak u restoranu Cattaro – obilazak starog grada sa vodičem i ručak u restoranu (imamo ponude menija za grupe (mesni, riblji, vegetarijanski) ili meni A la cart. Cijena na upit

Vožnja brodom do Plave Špilje

Ako dođete na odmor u Crnu Goru, pa odlučite da upoznate njenu obalu onda morate vidjeti i ono najljepše, a što je malo dalje od oka.

U pitanju je Plava Špilja, koja će vam najbliža biti ukoliko odmarate kod nas u Forte Rose Resort-u.

Ova špilja jedna je od najpoznatijih u ovom dijelu Jadrana, a svojom čudesno plavom ljepotom razlikuje se od svih ostalih pećina na moru.

Nalazi se na poluostrvu Luštica, sa strane otvorenog mora i teritorijalno pripada Herceg Novom. Smještena je između uvale Zlatna luka i Rta Mokra gora.

Prije svega zbog neobično kristalne plave boje koja se vidi golim okom, a posebno je zanimljiva kada zaronite. Ovakva boja u okviru špilje nastaje zbog refleksije sunčevih zraka koji se odbijaju po njenim zidovima.

 

Ostrvo Mamula (dr. naziv ostrvo Lastavica sa starom tvrdjavom Mamula) – ronilacka pozicija na kojoj svaki put mozeta videti nesto novo. Tvrdjava Mamula vise puta je ucestvovala u raznim vojnim dejstvima kroz vekove, u raznim periodima tvrdjava Mamula je bila odbranbeni objekat, koji je stitio ulaz u Boko-Kotorski zaliv, a takodje je bio i zatvor. Ovde mozete videti razlicite vrste podvodnih stanovnika Jadranskog mora kao sto su hobotnice, jastozi itd., a takodje i topovsku djulad i sidra.Ova lokacija je veoma popularna za ronjenje zbog svoga istorijskog znacaja za Crnu Goru i njene lepote.

 

Žanjice i Mirišta su dve plaže na poluostrvu Luštica, u blizini mesta Rose. Plaže su prekrivene šljunkom, okružene sivim kamenjem, a voda je zaista izuzetna, providne plave boje, odakle se vidi čisto, netaknuto morsko dno.

Ekskurzija gliserom (Plava Špilja-Mamula-Žanjice i Mirišta) – 6 osoba max, lunch paket, voće/voda, cijena na upit (dnevni izlet)

to-topto-top