SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

IZUZETAN NA SVOJ NAČIN

Forte Rose Resort

Kada ste već umorni od zime grozničavo ukucavali po vašem pretraživaču „apartmani Crna Gora“, „smještaj Crna Gora“, „apartmani Herceg Novi“ ili „apartmani Tivat“ – znali ste da ste na pravom putu ali, priznajte, ni sanjali niste da ovakvo mjesto stvarno negdje i postoji. Nekadašnja austrijska tvrđava danas je mjesto na kome, kao ptica posle kiše, otresate sa sebe sav stres, svu gradsku nervozu i umor koji se akumuliraju tokom godine.

Forte Rose Resort se nalazi na mediteranskoj obali Rose, u Crnoj Gori. U srcu sela Rose pored manastira Prikazanja Blažene Djevice. Forte Rose lijepa tvrđava je prepoznatljiva po svojim spektakularnim pogledom na Bokokotorski zaljev, bijelim kamenim putovima i lukova, oleandra cvijeće i privatne plaže. Forte Rose je savršen bijeg, idealno za opuštajući odmor ispunjen iznimnu blagovaona, aktivnosti na vodi, kulturne znamenitosti i vrijeme za vas.

Pažljivo biramo domaću hranu, pred vas iznosimo najsvježiju ribu, najslađe vino, domaći hleb, sočne masline… Ovdje se ponovo rađate – na pjenu od mora, naočigled sunca, talasa, visokih borova, bijelog kamena i tihih uličica. Dobro došli u Forte Rose, dobro došli u raj na zemlji!

IZUZETAN NA SVOJ NAČIN

Forte Rose Resort

Rose su malo, ribarsko naselje na ulazu u zaliv Boke Kotorske.

U prošlosti, u Rose su uplovljavale Teutine barke, venecijanske galije, mletački jedrenjaci, turske lađe i austrougarski brodovi. Rose su najstarija luka u Boki Kotorskoj i cijelom crnogorskom primorju. Bile su poznate i kao karantin za brodove prilokom ulaza u Boku Kotorsku za vreme mletačke uprave.

Jedna od zanimljivih priča iz Rosa je priča o moštima Svetog Trifuna.

Usljed oluje 809. godine, grupa mletačkih trgovaca sklonila se u uvalu Rose.

Kotorani su saznali da je u pitanju brod iz Carigrada, koji je putovao za Veneciju i da su se na brodu nalazile mošti Svetog Trifuna, obezglavljenog mučenika iz 3. vijeka. Kotorani su uspjeli da otkupe mošti i od tada Sveti Trifun štiti i čuva Kotor.

Interesantna je i priča o drevnosti ovog naselja.

Rose se pominju u mnogim istoriskim spisima kao naselje Resnium još u četvrtom vijeku. Tu je nekada bila stara grčka naseobina Ponto Rosa. Ruše je Saraceni (naziv za Arape u srednjem vijeku) u drugoj polovini 9. vijeka. Za vrijeme mletačke vladavine, brodovi su morali da izdrže karantin u Rosama i na taj način se sprječavalo širenje bolesti.

Brodovi su dolazi sa svih strana. Rose su ih pozdravljale na ulazu u Boku, pružali sigurnost i davali dozvolu za dalje uplovljavanje u zaliv.

Osim dozvole, tu je i blagoslov sa poluostrva Luštice, koje ima dvadeset crkava i na taj način opravdava epitet svetog poluostrva. Pomenućemo najbliže dvije crkve resortu Forte Rose, pravoslavna crkva (Sveta —) iz – vijeka, i katolička (Sveta —) iz —- Vijeka.

Danas su Rose poznate kao malo turističko naselje sa kapetanskim kućama i palatama zbijenim uz more, ispred pristaništa.

U Rosama dominira i ističe se tvrđava Forte Rose.

Nekada je tvrđava bila osnova odbrane Rosa, a danas se javlja potreba za odmorom i uživanjem, zbog čega se u sklopu tvrđave nalazi eskluzivni restoran.

U sred bujne vegetacije i netaknutim čempresima, borovima, maslinama i do stogodisnjeg rogača, podignute su kamene vile koje vam žele dobrodošlicu u svom ugodnom smještaju.

Pored vila, u obruču tvrđave smješten je bazen i konoba u tipičnom kamenom i drvenom stilu, ona predstavlja nezaboravno iskustvo za sve gastronome. Ispod konobe sačuvan je podrum iz vremena Saracena u kojem danas vlasnici čuvaju odabran repertoar vina i rakiju dobijenu od rogača koji ukrašava forticu i preko stotinu godina. Tu se takođe čuvaju i sir iz ulja, pršuti, masline ubrane na ovom podneblju i jos tradicionalnih namirnica.

Iz drevnih vremena ostali su otvori koji su nekada predstavljali puškarnice, a sada pružaju protok svježeg vazduha u ovim prostorijama.

Osim tradicionalnog načina života i uživanja u njemu, Forte Rose nude i savremene načine za opuštanje i animaciju uz wellness i kutkom za masažu sa saunom .

Duž cijele fortice vodiće vas staza kojom su se nekada gurali topovii, od „trga bazena“ i „trga konobe“ do restorana, 6 luksuznih apartmana i „terase od ljubavi“.  Pored omiljene „terase od ljubavi“ koja je najsavršeniji kutak za vjenčanja, forticu krasi  i „terasa od rogača“ koja Vam obezbjedjuje intiman ugođaj.

Još jedna zanimljivost je i Ribnjak u kojem sam gost moze izabrati i uloviti ribu koju želi da degustira.

Ovaj resort obogaćuju 4 plaže od kojih su dvije namjenjene za goste resorta, usko su smještene uz tvrđavu, i jednja od njih je rezervisana samo za  goste luksuznih apartmana.

Ako dolazite kopnenim putem, Vas automobil biće bezbjedno smješten na parkingu koji ima preko 200 mijesta.

Nedaleko od parkinga proteže se plaža „ Forte Rose Beach First“ koja izlazi na ljekovito čisto more i posjeduje šank i plažni mobilijar. Dugačka je —m.

„Forte Rose Beach Second“ je plaža na koju se stiže šetnjom od restorana, bogata je vegetacijom, takodje posjeduje šank i plažni mobilijar, dugačka je –m.

 Priroda, građevine, ljudi, more, mirisi, ukusi…sve upućuje na opravdanje imena Rosa, koje nose ime jednog od najljepših cvjetova i zato Rose možemo nazvati ružom Boke Kotorske.

Dobro došli u Rose!

Forte Rose Fortress

Forte Rose Resort je dom spektakularnoj Forte Rose tvrđavi koja omogućuje svojim gostima boravak u skrivenim bungalovima, istraživanje unutar tvrđave, te riblje specijalitete u staroj konobi. Tu je i bunar koji ispunjava želje, skriveni lounge bar, privatno sunčalište, kao i plaža Forte Rose s pogledom na čarobnu uvalu i naselje Rose.

Forte Rose Fortress

Forte Rose Resort je dom spektakularnoj Forte Rose tvrđavi koja omogućuje svojim gostima boravak u kamenim vilama od kojih svaka ima pogled na more, istraživanje unutar tvrđave, te riblje specijalitete u privatnoj konobi. Tu je i bazen, kao i filmsko platno za uzivanje u najkvalitetnijim filmovima, skriveni lounge bar, privatno sunčalište, dvije prvivatne i dvije javne plaže.

Infinity Fortress

Novoizgrađeni Infinity Fortress hotel nudi deluxe dvokrevetne sobe sa pogledom na more, privatnom plažom, te krovnom terasom, što ga čini savršenim za bijeg iz gužve i svakodnevnice u rajski odmor.

Deluxe Fortress

Novoizgrađeni Deluxe Fortress hotel nudi dvokrevetne sobe sa pogledom na more, privatnom plažom, te krovnom terasom, što ga čini savršenim za bijeg iz gužve i svakodnevnice u rajski odmor.

Our Adwantages

Our Adwantages

Pogled na more
Privatna plaža
Terasa za sunčanje
Restoran
Posluga u sobi
Pogled na more
2 privatne + 2 javne plaže
Terasa za sunčanje
Restoran
Posluga u sobi
Porodične sobe
Zaseban ulaz
Besplatan Wi-Fi
Besplatan Parking
Posluga u sobi
Porodične sobe
Zaseban ulaz
Besplatan Wi-Fi
Besplatan Parking
Transport
to-topto-top